2010-11-29 13:26:17• hírek • Tóth Klarissz

Év végi pénzkereseti lehetőségek

Karácsonyhoz és szilveszterhez közeledve az emberek java része megtapasztalja, hogy kevés pénz lapul a pénztárcájában. Ünnepi menüt kell az asztalra teremteni, ajándékokat illik vásárolni, de mi a teendő, ha nincs miből?

A myjobs. ro álláskereső portál legfrissebb felméréséből kitűnik, hogy Romániában is egyre felkapottabbá váltak a nyugati országokban rendkívül népszerű téli ünnepek előtti idénymunkák, melyek némi plusz pénzhez juttatják azokat, akik jövedelemkiegészítés céljából pluszmunkát vállalnak. A szupermarketek, különböző bevásárlóközpontok november végétől karácsonyig/szilveszterig kisegítőket, polcfeltöltőket, csomagolókat, hoszteszeket, biztonsági felügyelőket, Mikulásokat és krampuszokat alkalmaznak.


Népszerű az ünnepek előtti szezonális munka: Mikulások előnyben

Népszerű az ünnepek előtti szezonális munka: Mikulások előnyben


A vendéglátóegységekben konyhai kisegítőket alkalmaznak, a csomagküldő szolgálatok alkalmi munkatársakat keresnek, de a takarítónők is szép összeghez juthatnak, ha karácsony előtti nagytakarítást vállalnak. A gazdasági válság ellenére úgy tűnik, hogy a téli ünnepek időszakában a Dj-ket fizetik meg a legjobban, országos szinten egy karácsonyi/szilveszteri buli alkalmával átlagosan 200-400 eurót keresnek, színvonalasabb szórakozóhelyen való lemezpörgetés esetén akár ennél több pénz is ütheti a markukat. A bérezés - munka és munkáltató függvényében - eltérő, az esetek többségében megegyezés alapján történik. A legtöbb alkalmi munka nem igényel szakképesítést, kivételt képeznek a profi zenészek és Dj-k.

Az ünnepek időszakában országos szinten hozzávetőleg 600 idénymunka közül lehet választani, derült ki a myjob.ro álláskereső portál közleményéből. A fizetések azonban nem minden esetben kielégítőek, országos átlagban - alkalmazási periódus függvényében - bruttó 800-1.000 lej között lehet keresni. Téli szezonális munkavállalás céljából érdemes a különböző internetes álláskereső portálok ajánlatai között keresgélni.


A téli ünnepek időszakában a Dj-ket fizetik meg a legjobban

A téli ünnepek időszakában a Dj-ket fizetik meg a legjobban


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: